José Dieker
Kattengedragsdeskundige

Gediplomeerd kattengedragsdeskundige

Introductie

José Dieker Ik ben in 1964 in Amsterdam geboren en ben daar ook opgegroeid. Sinds 1982 ben ik werkzaam als paraveterinair in Amsterdam en vanaf 1999 werk ik met heel veel plezier bij dierenkliniek Het Groote Plein in Weesp. Met veel interesse volg ik regelmatig nascholingen over allerlei onderwerpen.

Toen in 2003 bij Tinley de opleiding tot huisdierengedragsadviseur werd geïntroduceerd zag ik daarin een nieuwe uitdaging. In deze opleiding heb ik veel kennis opgedaan over basis honden- en kattengedrag. Het opende mijn ogen en gaf een nieuwe dimensie aan mijn werk. Mijn interesse voor gedrag was gewekt! Razend enthousiast was ik toen ze in 2004 de opleiding tot gedragstherapeut voor katten introduceerden. Super trots was ik toen ik in 2006 afstudeerde en mijn eigen praktijk voor gedragstherapie kon beginnen. Inmiddels heb ik veel praktijkervaring opgedaan, vele uren nascholing gevolgd en een succesvolle praktijk opgebouwd met veel tevreden klanten. Denken vanuit de kat en de eigenaar, met als doel het welzijn van de kat te waarborgen en de relatie tussen kat en eigenaar te verbeteren is mijn uitgangspunt.

Ik werk nauw samen met dierenartsen en andere deskundigen om een optimale zorg voor uw kat te kunnen garanderen. Als onafhankelijk kattengedragsdeskundige ga ik graag praktisch en oplossingsgericht te werk, daarbij rekening houdend met de individuele thuissituatie. Door het lezen van literatuur en het volgen van nascholingen en cursussen hou ik mijn kennis van de laatste wetenschappelijke inzichten over gedrag bij dieren op pijl.

Ik ben aangesloten bij de SPPD, een brancheorganisatie die uitsluitend werkt met professionele diergedragsdeskundigen. Daarom worden mijn consulten vergoed door meerdere huisdierverzekeraars, afhankelijk van uw polis.